Topdag op Centrale Keuring in Tolbert.

De Centrale keuring van de provincie Groningen werd traditiegetrouw weer gehouden op de terreinen bij de HJC manege in Tolbert. Het weer zat vandaag mee, het werd met het zonnetje erbij soms echt even warm!

Succes was er ook; en dat motiveert weer enorm! Kampioen bij de hengstveulens dressuur werd Ivaristo van fokker A. Dijkstra uit Opende. De goedgebouwde Charmeur nakomeling presenteerde zich met allure en lijkt een belofte voor de toekomst.

Bij de tuigpaardveulens werd de jonge Atleet van J. van der Velde uit Siegerswoude tot kampioen uitgeroepen. Een veulen dat zeer goed in model staat en super kan bewegen. Reserve kampioen werd het Colonist veulen gefokt uit ‘onze Wieke’ (v. Manno) mede in eigendom van A. Veentra te Opende; en na bijzonder veel succes met deze merrie is het fantastisch om te zien dat ze haar talent zo door blijft geven aan haar veulens!

Fuwandra; Atleet x Fabricius maakte onze dag nog completer! Met deze extra bewegende merrie bleken we de kampioen van de 3-jarige merries in huis te hebben!

En ook Barbara van Groeningen had succes; zij stelde de Jazz-merrie Eskara de Jeu voor in de Pavo Cup. Deze merrie in eigendom van Margreet de Boer / Emmy de Jeu en werd vorig jaar kampioen bij de 3-jarige merries op de Nationale Merrie Keuring te Ermelo. Ook onder het zadel laat zij nu haar kwaliteiten zien en wist de overwinning te behalen bij de Pavo Cup voor 4 jarige dressuur paarden.

“Fokkers/Eigenaren; van harte gefeliciteerd!”